GIANT meble Poznań

„Mieszkaj ze smakiem” – wyjątkowy event już w najbliższą sobotę w naszej Galerii!

Nie od dziś wiadomo, że nasza Galeria jest nietuzinkowym miejscem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, urządzi z pomysłem swój dom czy mieszkanie.

W najbliższą w sobotę 10 października, w godzinach 11:00-18:00 Galeria Giant Meble przygotowała coś naprawdę wyjątkowego. Na naszych Klientów czekać będzie nie tylko ogrom niespodzianek, ale również ATRAKCYJNE RABATY DO 40% na wybrany asortyment.

Event tematyczny „Mieszkaj ze smakiem” to wydarzenie dedykowane wszystkim tym, którzy marzą  o wystroju wnętrz ze smakiem, w dobrym guście i szukają porad. Nasza Galeria w tym dniu przeobrazi się w miejsce pełne atrakcji i…cennych wskazówek.

Wydarzenie to zostało podzielone na 3 główne strefy.

W pierwszej strefie zorganizowane zostaną Warsztaty florystyczne, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Uczestnicy zajęć poznają zasady pielęgnacji kwiatów, reguły komponowania i rodzaje kompozycji oraz znaczenie doboru barw.

Każdy będzie miał możliwość samodzielnego wykonania kompozycji pod czujnym okiem doświadczonego florysty z wykorzystaniem narzędzi i materiałów florystycznych. Uczestnik warsztatów zostanie wprowadzony w świat magii kwiatów i tajniki pracy z roślinami. Co najważniejsze, po skończonej pracy własnoręcznie wykonaną przez siebie kompozycję będzie mógł zabrać do domu, dekorując nią swój salon, sypialnię, czy pokój dziecięcy.

Warsztaty z pewnością pozwolą na rozwinięcie zdolności manualnych i pobudzenie wyobraźni. Udział w warsztatach pomoże uwierzyć w swoje kreatywne możliwości i praktyczne wykorzystanie zdobytych umiejętności.

Dzięki wykorzystaniu różnorodnego materiału roślinnego oraz podstawowych narzędzi wykorzystywanych w pracy przez florystów (animatorów) dzieci będą miały wyjątkową okazję do kreatywnej i mądrej zabawy.  Forma ta rozwija między innymi twórcze umiejętności maluchów, wprowadza je w świat wartości estetycznych, rozwija kreatywność i samodzielność, uwrażliwia na piękno natury, a także wspomaga rozwijanie uzdolnień z zakresu pojęć geometrii.

W Strefie Urządzenia Wnętrz, Klienci przez cały czas trwania eventu, będą mieli możliwość skorzystania z usług profesjonalnych architektów, którzy czerpiąc z bogatej oferty salonów i własnych doświadczeń, udzielą praktycznych porad z zakresu aranżacji wnętrz i dekoracji. Strefa Urządzania wnętrz to również możliwość zapoznania się z ofertą producentów i dystrybutorów produktów związanych z wnętrzami i ozdobami, mi.in. dywanów, firan, zasłon, dekoracji stołu (obrusy, serwety, bieżniki, podkładki na stół), a także oświetlenia, czy systemów kuchennych ze stali szlachetnej.

W Strefie Kulinarnej odbywać się w będą  zajęcia praktyczne z zakresu zdrowego gotowania i przyrządzania potraw oraz dekorowania i odpowiedniego podania przygotowanych dań, prowadzone przez Mistrzów Kuchni.

Uczestnicy biorą aktywny udział w warsztatach – słuchając wskazówek prowadzącego, sami przygotowują potrawy, smażą, pieką, gotują i degustują to, co przygotowali. To wspaniała zabawa i nauka dla każdego, bogata w cudowne smaki i aromaty.

Serdecznie zapraszamy na „Mieszkaj ze smakiem” , już W NAJBLIŻSZĄ SOBOTĘ 10. PAŹDZIERNIKA !

HARMONOGRAM WYDARZENIA:

  • Strefa Urządzania Wnętrz 11:00-18:00

Architekci wnętrz – obecni przez cały czas trwania wydarzenia,

m.in.: Art Edit Studio Edyta Dobosz, EMKWADRAT, „Snela” Michał Snela

Wystawcy – producenci i dystrybutorzy artykułów związanych z wnętrzami – obecni przez cały czas trwania wydarzenia,

m.in.: EVOLUTION HOME, TOCCARE/ AGMAMITO, DRUKARNIA DEKORACJI MARTA KNAP, Firan.Home.Decor, Kukliki Felt Design.

  • Strefa Warsztatów Florystycznych 11:00-18:00

Zajęcia praktyczne dla dzieci i dorosłych – przez cały czas trwania eventu

  • Strefa kulinarna 11:00-18:00

11:00 TAGINE Z WOŁOWINY Z CIECIORKĄ I DYNIĄ

11:45 TATAR Z ŁOSOSIA, KONFITURA Z CZERWONEJ CEUBULI, SAŁATKA ZIEMNIACZANA, GRZANKA

12:30 CHOWDER – ZUPA RYBNA  Z MAŁŻAMI

13:15 RYŻ JAŚMINOWY Z KOKOSEM I BANANEM Z LODAMI WANILIOWYMI

14:00 POLĘDWICZKA SOU VIDE, PUREE Z SELERA I JABŁEK, KRUSZONKA JESIENNA

14:45 RISOTTO Z CIEMNĄ CZEKOLADĄ, WIŚNIAMI I KOKOSEM

15:30 TAGINE Z WOŁOWINY Z CIECIORKĄ I DYNIĄ

16:15 TATAR Z ŁOSOSIA, KONFITURA Z CZERWONEJ CEUBULI, SAŁATKA ZIEMNIACZANA, GRZANKA

17:00 POLĘDWICZKA SOU VIDE, PUREE Z SELERA I JABŁEK, KRUSZONKA JESIENNA

17:45 RYŻ JAŚMINOWY Z KOKOSEM I BANANEM Z LODAMI WANILIOWYMI

 

 

 

 

 

Może Cię również zainteresować

Facebook